Üdvözöllek több mint három éve üzemelő Gal Gadot Hungary-n! Az oldal a tehetséges és csodás Gal Gadot színésznővel foglalkozik. Itt megtalálhatod róla a legújabb híreket, képeket, videókat. Elolvashatod életrajzát és még sok más érdekességet is. A galériát se hagyd ki, ahol több mint 20 ezer képet találsz. A multimédia menüben pedig filmjeiről olvashatsz bővebben. Kellemes nézelődést!

Gal Gadot néven látta meg a napvilágot, az Izraelben elhelyezkedő Petah Tikvában, 1985. április 30-án. Édesanyja az Irit Gadot (Weiss lánykori nevén), aki tanár, édesapja a Michael Gadot nevet viseli, aki mérnök volt, emellett van egy húga, Dana Gadot. Szülei a Greenstein családnevet viselték, ám ezt kissé „héberesítették” Gadot-ra. Egy Rosh HaAyin nevű településen nevelkedett fel, zsidó és eléggé vallásos környezetben. agyszülei Európában születtek, anyai nagyapja Csehszlovákiában élt, túlélte a holokauszt-ot. Ősei ereiben fehérorosz, litván, orosz, lengyel, osztrák és német vér is csörgedezik. Középiskolában biológia szakot tanult, de később egyre inkább a politika és a jog érdekelte, az Interdisciplinary Center (IDC) Herzliya egyetemen ezt tanulta. 

20 esztendős volt, mikor jelentkezett az Izraeli Védelmi Erőkhöz katonáskodni, ez nem furcsaság az izraeli hölgyeknél. Pusztakezes harcot oktatott. Ez szerinte igazából nem arról szól, aki csatlakozik. Megtanulta ott a tiszteletet és a figyelmet. A harci és a fegyveres tapasztalatai is többek lettek ezalatt a két-három év alatt, szerinte ez pályafutásában is szerepet játszott, hiszen a Fast & Furious-filmek rendezője részben ezért választotta őt Gisele Yashar-nak.

19 éves volt, mikor jelentkezett a Miss Israel nevű hazájában megrendezett szépségversenyre, amit sikeresen meg is nyert. Így továbjutott a Miss Universe Ecuador-ban megrendezésre kerülő világversenyre, de a részvéte nem tartott sokáig; a legszebb 15 lány közé sem sikerült bekerülnie, ugyanis csak édesanyja miatt jelentkezett, sosem szeretett volna szépségkirálynő lenni. Ezért direkt elkésett a ruhapróbákról, fel sem vette őket. Mondta a W Magazine-nak.

A két szépségversenyben való megmérettetés után elkezdett a divatszakmában dolgozni, már először a Maxim magazinban kapott helyet, amely téma az izraeli harcos nőket foglalta magába. Eztután a New York Post borítóján tündökölt. 2008-tól egészen a tavalyi évig állandó, első számú manökenje volt a Castro divatcégnek. 2012-ben az ötödik helyezést érdemelte ki magának a Shalom Life a világ legtehetségesebb, legokosabb, legviccesebb, legintelligensebb és leggyönyörűbb zsidó női listán, kicsivel Eva Green és Bar Rafaeli mögött. Többek között az alábbi kampányoknak volt a reklámarca vagy éppen alkalmi modellje: Gucci (parfüm), Captain Morgan (rum), Huawei (okostelefon), Vine Vera (bőrápolási termék), illetve 2015-ben a Gucci új illatának, a Bamboo-nak reklámarca lett. Még több magazin címlapján is láthattuk, pl. a Cosmopolitan, a Glamour, az FHM, a Bride magazin, az Entertainment Weekly, az UMM, a Lucire, a Facion és a Cleo.

2007-ben kapta meg első szerepét az izraeli Bubot című drámában, Miriam ‘Merry’ Elkayam-ot alakította, aki a második főszereplőnek van feltűntetve, a sorozat pedig 2008-ban indult.  Ebben az évben egy casting rendező felkérésére jelentkezett a Quantum csendjében az egyik Bond-lány, Camille Montes szerepére, ám ezt Olga Kurylenko kapta. 2009-ben megkapta a híres Fast & Furious-filmekben (magyar címén Halálos iram) az egyik női főszereplő, Gisele Yashar szerepét, illetve az évben még a Törtetőkben is láthattuk egy epizód erejéig Lisa-ként, valamint a The Beautiful Life: TBL-ben 3 részben tűnt fel Olivia karakterét megformálva. 2010-ben két filmszereppel lett gazdagabb, mindkettő vígjáték, először a Date Night-ban (Párterápia) Natanya-ként olyan híres színészek mellett, mint Tina Fey, Steve Carell és Mark Wahlberg, a másik film címe pedig Knight and Day, azaz Kéjjel-nappal; ebben Cameron Diaz és Tom Cruise mellett tűnt fel Naomi szerepében.

2011-ben visszatért a Halálos iramban franchise ötödik részébe, melynek címe Fast Five, azaz Halálos iramban: Ötödik sebesség, változatlanul Gisele karakterét keltette életre. Két évvel később ennek hatodik részében, majd 2015-ben a Furious Seven-ben is láthattuk. Ezidő alatt viszont még kapott szerepeket, pl. 2011-ben az Asfur-ban Kika-ként 7 epizódig, 2012-ben a Kathmandu-ban Yamit Bareli-ként 11 rész erejéig, az Eretz Nehederet-ben saját magát hozva egy részig, illetve a 2014-es Kicking Out Shoshana című sportfilmben a főszereplő Mirit Ben Hatushként jelent meg. A Fast-nek van nyolcadik része is, de abban Gadot nem tűnik fel.

2016-ban kisebb szerepet kapott a Tripla kilences című sztárokkal teli filmben, hiszen Kate Winslet, Casey Affleck (Ben Affleck testvére), Woody Harrelson, Aaron Paul, Chiwetel Ejiofor és Anthony Mackie is szerepelt az akció műfajú műben. Az évben még a Criminal című filmben Jill Pope, majd a Kémek a szomszédban / Keeping Up with the Joneses című akcióvígjátékban, ahol a főszereplőt, Natalie Jones-ot alakította.

Egy hajszál választotta el attól, hogy végleg visszaköltözzön Izraelbe jogot tanulni (mivel elege lett, hogy mindig ő és a ‘nagy név’ álltak a sor legvégén, nem kapott nagy szerepeket) ám egy héttel erre Zack Snyder felkereste, hogy utazzon vissza egy kameratesztre Ben Affleck-kel (Batman), mert esélyes Wonder Woman szerepére. Erről Gal nem tudott, így neki kellett ráébresztenie, milyen ikonikos karakter megformálására van esélye. A szerepre egyébként Sandra Bullock-ot, Angelina Jolie-t, Kate Beckinsale-t és Eva Green-t is jelölték, ám 2013 decemberében a DC nyilvánosságra hozta, hogy Gal lett leszerződtetve Wonder Woman szerepére három filmre, illetve a további olyan filmekre, amiben a Csodanő feltűnik! Számára ez volt az álomszerep. Az első olyan DC-film, amiben Gal szerepelt, az a Batman v Superman: Dawn of Justice, avagy a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala, amiben ugye a női főszereplőt alakította. Ez szinte az összes DC-s szuperhőst összehozta egy filmre. A kritikusok körében negatívnak bizonyult leginkább Snyder, a rendező miatt, mert eléggé búsra festette a hangulatot.

Wonder Womannek azonban lett sikere, így 2015 telén belekezdtek a forgatási folyamatokba az új rendezővel, Patty Jenkins-szel az élen, azaz saját filmet kapott a Csodanő, mely a Wonder Woman címet kapta. Sok országban 2017 májusában debütált, Magyarországon viszont június-1-jén, egy nappal előbb, mint Amerikában. A többi DC-alkotásnak fokozott lett a sikere, ám a WW nagy sikert aratott világszerte: Tényleg igazi kasszasiker lett, az Amerikai Egyesült Államokban 402 millió dollárt (101 milliárd forint), világszerte pedig 816 millió dollárt, vagyis 209 milliárd forintot hozott a konyhára. 2018-ban is nagyot aratott: olyan díjátókon lett jelölve, vagy díjazva, mint a Palm Springs, a National Board of Review, a Critics’ Choice Awards vagy az American Film Institute. Sokak szerint Oscar-esélyes a film, bár a Golden Globe-jelölés elúszott.

2017 novemberben jelent meg világszerte a Justice League, azaz az Igazság Ligája című film, ennek már a folytatását is berendelték 2019-re Part Two címmel. 2017-ben a San Diego Comic-Con-on jelentették be, hogy a nézők Diana Prince-t egy újabb önálló filmben láthatják, hiszen folytatást kap a Wonder Woman! Karácsonyi ajándékként szolgálhat egyeseknek, hogy 2019. novmber 1-je a kitűzött premier, ám az még sajnos majdnem két év. A forgatókönyívró és a rendező neve viszont hamar kiderült, előbbi Dave Callaham, a rendező pedig ismét Patty Jenkins, aki ezzel a legjobb női rendező címet érdemelte ki. 2020-ra a Flashpoint nevű filmje van bejelentve, ami Ezra Miller (Flash) önálló filmje, a hírek szerint ebben Wonder Woman lehet a főgonosz.

2017 szeptemberében a Variety és a Deadline számolt be elsőként arról, hogy tárgyalások folytak Gadot és az MGM stúdió között tárgyalások folynak, hiszen esélyes Mundruczó Kornél Deeper című filmjében a Bradley Cooper melletti női főszerepre. A rendező Magyarország egyik legnagyobb direktora, a Fehér Isten rendezésével is büszkélkedhet. Ez első amerikai filmje, amiben a bejelentés után pár napra már az IMDb ki is írta a szereplőgárdához. Jelenleg az előmunkálatokat végzik, megjelenése még nem várható. A történet egy egykori űrhajósról (Bradley Cooper) szól, aki életét kockáztatva elvállalja, hogy  elvisz egy tengeralattjárót egy óceánárokba. Ezalatt természetfeletti esetek érik és egyre nagyobb veszélybe sodorja magát.

2017. novemberében tárgyalások folytak Justin Kurzel és Gal között a Ruin című film kapcsán. 2018. február elején jelentették be hivatalosan, hogy Gal is csatlakozik a filmhez, Elsa Brzezinát fogja alakítani. A történet a német háború idején játszódik. A város hősei is romokban vannak. A történet főszereplői Captain és Elsa lesznek, életüket teljesen tönkretette a háború, de később belátják, hogy ideje belépülni, próbálják meggyógyítani fizikai és mentális sebeiket, melyet az elmúlt öt év során szereztek. A forgatásokat idén szeptemberben fogják megkezdeni.

Bejelentették, hogy a Wonder Woman kap folytatást, ahogy az Igazság Ligája is. Előbb említett forgatását 2018. júniusában kezdik majd meg, a premier dátuma pedig 2019. november 1. Magyarországon. A történet a ’80-as évek közepén játszódik, mikor épp hidegháború volt, avagy csak fenyegették egymást. Wonder Woman számára ez egy a világot körbeölelő kalanddá válhat. A szexuális zaklatások után bejelentették, hogy a forgatás már szigorú iránynyelvek szerint fog folyni.

Idén a 2015-ös Gucci Bamboo után ismét kipróbálta magát a szépségiparban: a Revlon ‘Live Boldly’ rúzsokat gyártó cég arca lett.

AUTOGRAM CÍM
Gal Gadot
Untitled Entertainment
350 S. Beverly Dr.
Suite 200
Beverly Hills, CA 90212
USA

2008. szeptember 28-án kimondta a boldogító igent jelenlegi férjének, az üzletember és birtokfejlesztő Yaron Versano-nak. Gal-lal egy Tel Aviv-i luxushotel tulajdonosa volt, ahol még talán a lepedőket is átcserélték a helyiségekben, ha szükséges volt. Viszont csak 2015-ig volt az övék, mivel Roman Abramovich-hoz került a hotel, 26 millió dollárért cserébe. A párnak eddig két gyermeke született, az első Alma, aki 2011 novemberében látta meg a napvilágot, illetve Maya, akinek 2017 márciusában adott életet a büszke érdekesanya.

Egy 2014. július 25-én közzétett Facebook-posztja rengeteg embernél kiverte a biztosítékot, amin Almával imádkozik, melléje ezt írva:

Imádkozom az izraeli polgártársaimért, főleg azokért a férfiakért és nőkért, akik a Hamász által elkövetett szörnyűségektől védik a hazámat. A Hamász katonái saját feleségeik és gyerekeik mögé bújnak, mint a gyávák.